ROEMHELD Euroblech’te: Kurulum süresi optimizatörü, kalıp bağlama ve değiştirme teknolojisindeki yenilikleri sunuyor | Hidkom Mühendislik

ROEMHELD Euroblech’te: Kurulum süresi optimizatörü, kalıp bağlama ve değiştirme teknolojisindeki yenilikleri sunuyor

ROEMHELD Euroblech’te: Kurulum süresi optimizatörü, kalıp bağlama ve değiştirme teknolojisindeki yenilikleri sunuyor

ROEMHELD, 22 – 25 Ekim 2024 tarihlerinde yapılacak olan Euroblech‘te pres ve punchlarda kurulum sürelerini optimize etmek için tasarlanmış çeşitli yenilikler sunacak. Farklı yüksekliklerde sıkıştırma kenarlarına sahip kalıplara esnek bir şekilde adapte edilebilen yeni bir içi boş piston silindiri (hollow piston cylinder) fuarda görücüye çıkacak.

Diğer yenilikler ise çeşitli kontrol seçeneklerine sahip çekme-itme zincir sistemleridir. Bunlar “hızlı ve basit tak ve çalıştır paketleri” olarak çeşitli standartlaştırılmış versiyonlarda mevcuttur.

Yeniden tasarlanmış bir arch clamp‘i de ilk kez sergilenecek. Ve bir başka önemli nokta da geniş kalıp değiştirme arabaları yelpazesi olacak.

ROEMHELD, 22-25 Ekim 2024 tarihleri arasında Hannover’deki Euroblech fuarında, Salon 27, Stand K65‘te yeni ürünleriyle birlikte tüm kalıp değiştirme çözümlerine kapsamlı bir genel bakış sunacak.

Farklı yüksekliklerde sıkıştırma kenarlarına sahip kalıplar için yenilikçi içi boş piston silindiri

Yeni içi boş piston silindiri, farklı yüksekliklerde sıkıştırma kenarlarına sahip kalıpları sıkıştırır. Bu, özellikle farklı, standartlaştırılmamış kalıp sıkıştırma kenarları kullanan fason üreticiler için şekillendirme işini kolaylaştırır.
Üreticiye göre, rakipsiz eleman 30 mm’ye kadar seviye farkı olan kenarları sıkıştırmak için kullanılabilir. İstenen yükseklik 1 mm’lik artışlarla ayarlanabilir. Yeni hollow piston silindiri 60 veya 100 kN sıkıştırma kuvveti sunuyor ve 400 bar’a kadar çalışma basıncıyla kullanılabiliyor.

Yeni içi boş piston silindiri, farklı sıkıştırma kenarı yüksekliklerine sahip kalıplar için kademesiz ayar seçeneğine sahiptir (Fotoğraf: ROEMHELD).

Yeni hollow piston silindiri, farklı sıkıştırma kenarı yüksekliklerine sahip kalıplar için kademesiz ayar seçeneğine sahiptir (Fotoğraf: ROEMHELD).

Bu, özellikle farklı, standartlaştırılmamış kalıp bağlama kenarları kullanan fason üreticiler için şekillendirme işini kolaylaştırır (resim: ROEMHELD).

Bu, özellikle farklı, standartlaştırılmamış kalıp bağlama kenarları kullanan fason üreticiler için şekillendirme işini kolaylaştırır (resim: ROEMHELD).

Üstün çalışma ve proses güvenilirliği için yeni arch clamp

ROEMHELD, Euroblech’te ilk kez düz sıkıştırma kenarlı kalıplar için yeniden tasarlanmış yeni arch clamp sergileyecek. Sac metal şekillendirme, döküm ve dövme uygulamalarında pres yataklarında ve koçlarda 250 ° C’ye kadar kirli ve sıcak ortamlar için uygundur. Özel, uzun ömürlü korozyona dayanıklı kaplama mükemmel kayma özellikleri sağlar. Sonuç olarak, cıvata en zorlu kullanım koşullarında bile zahmetsizce serbest kalır.
Arch clamp, üstün proses güvenilirliği için pozisyon izlemeli veya izlemesiz yedi farklı versiyonu mevcuttur. Entegre bir mekanik kilitleme cıvatası, basınç kaybı durumunda bile üst kalıbı güvenilir bir şekilde tutar.

Yeni, yeniden tasarlanmış kemer kelepçesi ilk kez Euroblech'te tanıtılacak (resim: ROEMHELD).

Yeni, yeniden tasarlanmış kemer kelepçesi ilk kez Euroblech’te tanıtılacak (resim: ROEMHELD).

Tek bir kaynaktan: tak ve çalıştır için yeni çekme-itme zincir sistemi

Preslerin ve punchların yüklenmesi için yeni çekme-itme zincir sistemi neredeyse tüm uygulama senaryoları ve 40 tona kadar kalıplar için uygundur. Doğrudan sisteme ya da raylı bir taşıma sistemine monte edilebilir. Alternatif olarak, vinçle yükleme için manuel veya elektrikle çalışan bir kalıp değiştirme konsoluna entegre edilebilir.
Çekme-itme zincir sistemi, çeşitli standartlaştırılmış versiyonlarda ve farklı kontrol varyantlarında komple bir çözüm olarak mevcuttur. Tüm bileşenler birlikte çalışacak şekilde tasarlandığından, üretici hızlı ve basit bir “tak ve çalıştır” kurulumu vaat ediyor.

ROEMHELD, tüm kalıp değiştirme çözümleri yelpazesine kapsamlı bir genel bakış sunacak (resim: ROEMHELD).

ROEMHELD, tüm kalıp değiştirme çözümleri yelpazesine kapsamlı bir genel bakış sunacak
(resim: ROEMHELD).

Kalıp değiştirmek için geniş araba yelpazesi

Kalıp değiştirmeye yönelik kapsamlı taşıma arabaları yelpazesi, 500 kg ile 40 ton arasındaki yükler için modeller içermektedir. Dar koridorlar ve kısa mesafeler için küçük dönüş yarıçaplarına sahip manuel olarak hareket ettirilebilen modellerden 8 tona kadar yükler için daha büyük serbest hareketli versiyonlara ve farklı salonları birbirine bağlayan raylı sistemlere kadar. Daha küçük modeller entegre yardımcı tahrikli veya tahriksiz olarak mevcuttur.
Tüm taşıma arabaları, kalıbın makineye güvenli bir şekilde aktarılmasını sağlayan, ilgili prese uyarlanmış standart bir yerleştirme sistemi sunar. Taşıma yüzeylerindeki hidrolik olarak indirilebilen bilyeli çubuklar kalıpların hareket ettirilmesini kolaylaştırır.

ROEMHELD Grubu hakkında:

Tıp teknolojisi, makine mühendisliği, otomotiv, havacılık ve tarım endüstrileri veya akıllı telefonlar için muhafaza üretimi: ROEMHELD Group şirketlerinin teknolojileri ve ürünleri, 80 yılı aşkın süredir son tüketiciye yönelik çok sayıda endüstriyel ürün ve ürünün üretiminde kullanılmaktadır. Sürekli büyüyen 25.000’den fazla katalog öğesi, kalıpların, iş parçalarının, fikstürlerin ve paletlerin manuel ve otomatik olarak sıkıştırılması ve kurulmasının yanı sıra taşıma ve montaj için yenilikçi ve akıllı çözümler içerir. Bunlar dünya çapında çok sayıda sanayi şirketinde, özellikle talaşlı imalat, şekillendirme teknolojisi, plastik işleme ve 3D baskı alanlarında kullanılmaktadır.
En aza indirilmiş kurulum süreleri, hızlı üretim ve yüksek derecede esneklik sayesinde odak noktası her zaman verimlilik ve üretkenliktir.
Gelenek yoluyla yenilik: ROEMHELD’in kökleri 1707 yılında kurulan Friedrichshütte dökümhanesine dayanmaktadır ve bugün hala ROEMHELD Grubuna aittir ve Almanya’nın en eski aktif sanayi şirketlerinden biridir.
Sahibi tarafından yönetilen şirketler grubu üç üyeden oluşmaktadır. Römheld GmbH Friedrichshütte, Laubach/Almanya, iş parçası bağlama elemanları, montaj ve taşıma teknolojisinin yanı sıra kalıp bağlama ve değiştirme teknolojisinde uzmanlaşmıştır. Sıfır nokta bağlama sistemleri, makine mengeneleri ve kule bağlama sistemleri STARK Spannsysteme GmbH, Rankweil/Avusturya tarafından üretilmektedir. Makine mengeneleri, kule bağlama sistemleri ve kalıp bağlama ve değiştirme teknolojisinin teknik danışmanlığı ve geliştirilmesi Wilnsdorf/Almanya’daki Hilma-Römheld GmbH tarafından sağlanmaktadır.
Şirketler grubu yaklaşık 530 kişiyi istihdam etmekte ve 50’den fazla ülkede servis ve satış şirketleri tarafından temsil edilmektedir. Yıllık cirosu 90 milyon Euro’nun üzerindedir.

  • Posted by Hidkom Mühendislik
  • On 3 Eylül 2024
  • 0 Comment

Leave Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir